Tokom vikenda je izvršen upgrade MySQL-a na svim serverima koji su još uvek koristili stare verzije MySQL 4.x, na verziju 5.x. Takođe je na serverima koji su imali staru verziju Apache web servera 1.3 izvršen upgrade na verziju 2.2. Na većini servera je izvršen i upgrade PHP-a na verziju 5.2.12, što će takođe uskoro biti urađeno i na preostalim serverima.

Izvršen je takođe i upgrade cPanel kontrol panela na poslednju verziju koja sada radi još bolje i brže od prethodnih verzija, a donosi i mnogo sitnih poboljšanja na svim poljima. Novitet u ovoj verziji je i mogućnost konfigurisanja DNS zone, odnosno u Basic paketima će biti uključena samo osnovna verzija (Simple DNS Zone Editor), dok će u ostalim većim paketima biti uključen i napredniji editor (Advanced DNS Zone Editor). Razlika je u tome što napredniji editor omogućava potpunu kontrolu nad svim A, CNAME i TXT zapisima kao i podešavanje TTL parametra, dok jednostavniji editor u Basic paketu omogućava samo dodavanje i brisanje nekih A i CNAME zapisa, bez mogućnosti menjanja postojećih i definisanja TTL parametra.

U novoj verziji cPanel-a će takođe biti uključeno i iskorišćenje prostora baza podataka u obračun ukupnog iskorišćenja prostora naloga, što do sada nije bio slučaj.

 08.02.2010.

« Nazad