Učitavanje...
Izmene su sačuvane.
Došlo je do greške!

Baza znanja

JetBackup - Povraćaj fajlova

JetBackup omogućava potpuno samostalan povraćaj fajlova i direktorijuma sa dostupnih verzija rezervnih kopija.

 

VAŽNO: Kada se vrši povraćaj direktorijuma, svi fajlovi dodati u taj direktorijum nakon datuma odabrane backup verzije sa koje se vrši povraćaj, prilikom povraćaja će biti obrisani! Sadržaj direktorijuma će biti u potpunosti vraćen na stanje u kome je bio prilikom kreiranja rezervne kopije.

 

 1. Opciji za povraćaj fajlova se pristupa klikom na ikonicu File Backups u okviru sekcije JetBackup


  jetbackup filebackup 1
   
 2. Odaberite željeni datum za povraćaj, klikom na opciju File Manager pored željenog datuma.


  jetbackup filebackup 2
   
 3. Odaberite željene direktorijume ili fajlove za povraćaj, štikliranjem kvadratića pored njihovog naziva, a nakon toga kliknite na dugme Restore Selected
  Dodatno će biti zatraženo da potvrdite povraćaj, kao što je prikazano na slici, a nakon štikliranja potvrde se pokreće povraćaj klikom na dugme Add to Restore Queue


  jetbackup filebackup 3
   

Nakon ove procedure, sa desne strane na ekranu će biti prikazan status operacije. Taj proces može potrajati, ako je u pitanju velika količina podataka, a nakon završenog procesa će se prikazati status Completed.
 

Download /preuzimanje kopije

Po sličnom principu, na istom ovom mestu se, klikom na dugme Download Selected, možete preuzeti arhivu željenog direktorijuma ili odabranih fajlova na svoj računar. Klikom na tu opciju će biti kreirana arhiva u TAR/GZIP formatu i link za preuzimanje. Važno je imati u vidu da se na ovaj način na serveru može kreiratii samo jedan backup za preuzimanje, bez obzira na to da li je u pitanju backup fajlova/direktorijuma, baze ili nečeg drugog. Svako naredno kreiranje nove backup arhive za preuzimanje izaziva automatsko brisanje prethodno kreirane, pa ukoliko je potrebno preuzeti više različitih backupova, neophodno je svaki posebno preuzeti na računar nakon kreiranja linka za preuzimanje. Takođe imajte u vidu da se kreirana download arhiva automatski briše sa servera nakon 24 sata.
Slični članci