Učitavanje...
Izmene su sačuvane.
Došlo je do greške!

Baza znanja

Koji paket bi odgovarao mom sajtu?

Razlika između paketa koja najviše može uticati na izbor paketa je prostor na disku i mesečni protok. Od dozvoljenog mesečnog protoka zavisi koliko će vaš sajt mesečno posetilaca moći da prihvati, a od prostora u paketu zavisi koliko ćete sadržaja moći da postavite na server (sajt), kao i koliko ćete poruka moći da čuvate u svojim email nalozima, ako se odlučite da poštu čuvate i na serveru.

Na primer oko 100 GB utrošenog protoka (bandwidth) je obično dovoljno za preko 30.000 posetilaca pod pretpostavkom da svaki posetilac sajta pregleda do 5 stranica vašeg sajta, dakle ukupno do 100.000 pregledanih stranica sajta mesečno. Ovo je samo orjentaciona procena koja je bazirana na prosečnom komercijalnom sajtu uz standardnu email komunikaciju i može dosta da varira u zavisnosti od tipa sajta, načina izrade, kao i broja aktivnih email naloga i načina upotrebe. Takođe se podrazumeva da je sajt uredno i profesionalno izrađen i da su slike ispravno optimizovane za web prikaz.

Ako na sajtu imate veliki broj slika i tabela, a možda i nekih video klipova koji se nalaze na našem serveru ili možda šaljete i primate veći broj email poruka sa fajlovima u prilogu ili imate veću galeriju slika na sajtu ili vam možda slike nisu ispravno pripremljene i optimizovane za web, broj posetilaca i pregledanih strana može biti dosta manji od ove procene.

Pored protoka i prostora svakako može biti bitan i broj potrebnih email adresa, broj dodatnih domena, broj SQL baza i slično. SQL baze su potrebne za korišćenje dinamičkih sajtova (web aplikacija), kao što su na primer portali, forumi, neke galerije slika, e-prodavnice i slično.  U našem najmanjem Basic paketu dobijate jednu bazu, što znači da putem Installatrona u Basic paketu možete instalirati samo jednu web aplikaciju. Na primer, Standard paket uključuje čak 5 baza, tako da možete instalirati do 5 aplikacija u Standard paketu. Za ostale pakete pogledajte uporedni prikaz svih paketa na našem sajtu.

Dodatno, u slučaju zahtevnijih sajtova i web aplikacija, za izbor paketa je bitna i količina hardverskih resursa (CPU, RAM, I/O...), a detaljnije informacije o tome možete naći na sledećoj adresi... http://go.dreamweb.rs/lve-resursi

Ako naknadno zaključite da paket koji ste izabrali ipak nije dovoljan, u svakom trenutku možete preći na veći paket uz doplatu samo razlike u ceni i to samo za preostali period do isteka vaše pretplate.
Slični članci