Došlo je do problema pri učitavanju komentara.

Zaštita privatnosti (WHOIS zaštita)

Portal za podršku  »  Baza znanja  »  Pregled članka

  Štampa

Podaci o vlasniku domena se nalaze u javno dostupnoj WHOIS bazi i veoma lako su dostupni svima na internet mreži.

Usluga WHOIS zaštite omogućava sakrivanje podataka o vlasniku domena. Ta opcija se može odabrati prilikom registracije novog domena, ali ukoliko to niste uradili prilikom porudžbine, to se može obaviti i naknadno, na sledeći način...

 

  1. Pronađite željeni domen na strani "Domeni > Moji Domeni"...
     

    Moji domeni

  2. Pored naziva domena kliknite na ikonicu sa slike...
     
    Upravljanje domenom
     
  3. Sa leve strane odaberite opciju "Dodaci", i po otvaranju stranice kliknite na zeleno dugme "Kupite odmah"...
     

Kupovina whois zastite

 

VAŽNE NAPOMENE:

  • Whois zaštita je uvek vezana za "godišnjicu" domena i uvek ističe na datum isteka registracije domena.
  • S obzirom da se datum isteka ove usluge uvek mora vezati za aktuelni datum isteka registracije domena, prilikom dodavanja ove usluge na postojeći domen, bez obzira koliko je vremena ostalo do isteka, plaća se puna cena godišnje whois zaštite. Na primer, ako se whois zaštita dodaje samo dva meseca pre isteka plaća se cena za celu godinu, a zaštita važi samo za ta dva meseca do isteka registracije domena. Ako je domen registrovan na više godina i do isteka registracije je ostalo više od jedne godine, cena whois zaštite se množi sa zaokruženim brojem preostalih godina registracije. Na primer, ako je do isteka registracije domena ostalo 15 meseci, plaća se puna cena whois zaštite za dve godine.
  • Treba imati u vidu da dodavanje whois zaštite, na domen koji je već neko vreme postojao bez whois zaštite, možda neće biti potpuno efektivno, jer na internetu postoje razni nezavisni sajtovi koji prikupljaju i u svojim bazama možda čak i zauvek čuvaju podatke iz whois baze i pored trenutno "zaštićenih" podataka nude i prikaz tih starih podataka i nakon kasnije aktivirane whois zaštite. Zbog toga je jedina potpuna zaštita identiteta da se whois zaštita zakupi prilikom prve registracije domena.

 


Podeli na
Da li Vam je ovaj članak koristio?  

Povezani članci

© DreamWeb | Hosting