Učitavanje...
Izmene su sačuvane.
Došlo je do greške!

Baza znanja

Prekoračenje dozvoljenih resursa hosting naloga

Upozorenja o upotrebi resursa se automatski šalju na email adresu podešenu u hosting kontrol panelu (cPanel) na strani "Contact Information" (Kontakt informacije). Ovo je inicijalno podešeno na email adresu koju ste uneli prilikom porudžbine i aktivacije hosting paketa, a možete je u bilo kom trenutku promeniti ili čak dodati i još jednu alternativnu email adresu za slanje tehničkih obaveštenja sa servera. Preporučljivo je da vodite računa da podešena kontakt email adresa u cPanelu bude uvek ispravna.

Prekoračenje mesečnog protoka (bandwidth)

Kada vaš hosting nalog iskoristi preko 80% dozvoljenog mesečnog protoka (bandwidth) bićete automatski obavešteni o tome na email adresu podešenu u hosting kontrol panelu (cPanelu). Kada dođe do prekoračenja protoka vaš sajt će automatski postati nedostupan sa prikazanim obaveštenjem "Bandwidth Limit Exceeded", a biće nedostupan do kraja tekućeg meseca, odnosno biće ponovo dostupan tek prvog dana sledećeg meseca, kada počinje novi ciklus merenja protoka. Veoma je važno da uvek na vreme poručite nadogradnju paketa, pre nego što do prekoračenja dođe kako ne bi došlo do prekida u radu vašeg sajta. Ukoliko 80% protoka upotrebite pre 25-og dana u mesecu, to znači da prema trenutnom trendu upotrebe skoro sigurno nećete imati dovoljno protoka do kraja meseca i da morate odmah poručiti nadogradnju paketa. Ako 80% protoka bude upotrebljeno posle 25-og dana u mesecu, verovatno će preostalih 20% protoka biti dovoljno do kraja meseca, pod pretpostavkom da se prosečna dnevna upotreba protoka neće povećati do kraja tekućeg meseca.

Prekoračenje prostora (disk space)

Kada vaš hosting nalog zauzme preko 80% dozvoljenog prostora na serveru bićete automatski obavešteni o tome na email adresu podešenu u vašem hosting kontrol panelu (cPanel). Kada dođe do prekoračenja dozvoljenog prostora na serveru vaš sajt će nastaviti da radi, tj. biće i dalje normalno vidljiv na internetu s tim što vaš hosting nalog neće imati potpunu funkcionalnost jer pisanje u fajlove na serveru neće biti moguće. To znači da neće biti u funkciji ni email servis, statistika posete sajta, niti bilo kakve izmene konfiguracije u vašem kontrol panelu ili čak i neke izmene na vašem sajtu, pa je zbog toga veoma važno da obavezno na vreme, odnosno pre nego što do prekoračenja dođe poručite nadogradnju hosting paketa ili oslobodite prostor u nalogu brisanjem nepotrebnih fajlova ili emailova.

Nadogradnja paketa

Nadogradnju hosting paketa možete poručiti u svom korisničkom panelu na adresi www.dreamclients.com kada na strani "Moji Paketi" pristupite željenom hosting paketu... Na toj strani ćete naći dugme "Promena paketa" putem koga možete poručiti prelazak na veći paket. Odmah nakon porudžbine ćete dobiti i potreban predračun, koji možete platiti odmah karticom ili uplatom na račun, a nadogradnja paketa će biti automatski izvršena nakon prijema uplate.

Prilikom prelaska na veći paket, plaća se samo razlika u ceni i to samo za preostali period do isteka pretplate, a tačan iznos će biti obračunat prilikom porudžbine u korisničkom panelu.

Detaljnije uputstvo za porudžbinu ove nadogradnje možete naći na sledećoj adresi... https://www.dreamclients.com/help/desk/srpski/kb/article/upgrade-promena-hosting-paketa
Slični članci