Učitavanje...
Izmene su sačuvane.
Došlo je do greške!

Baza znanja

Transfer .RS i .СРБ domena

Transfer domena podrazumeva promenu ovlašćenog registra domena, odnosno provajdera koji je nadležan za domen i kome se plaća godišnja registracija domena.

Po novim pravilima, od 26.07.2016, za transfer .RS ili .СРБ domena potrebno je od trenutno nadležnog (starog) provajdera zatražiti autorizacioni EPP kôd, a novom provajderu (Ovlašćenom Registru) treba uputiti zahtev za transfer uz dobijeni autorizacioni kôd.


* Ako domen prenosite sa drugog provajdera na DreamWeb, obratite se prvo trenutno nadležnom (starom) provajderu i zatražite iniciranje transfera i EPP autorizacioni kôd. Pre toga je važno da budete sigurni da je email adresa administrativnog kontakta u whois bazi domena ispravna, jer će Vam autorizacioni kôd biti poslat na tu email adresu. Ako niste sigurni koja je email adresa administrativnog kontakta domena, proverite i to sa provajderom.

Nakon dobijanja potrebnog kôda, možete poručiti transfer, na sledećoj adresi... http://www.dreamwebhosting.net/domeni-transfer.php


* Ako domen prenosite sa DreamWeb na drugog provajdera, transfer i slanje EPP kôda možete inicirati samostalno u našem korisničkom portalu, po uputstvu na sledećoj adresi...

https://www.dreamclients.com/help/desk/srpski/kb/article/domeni/epp-autorizacioni-kod-za-transfer
Slični članci