Učitavanje...
Izmene su sačuvane.
Došlo je do greške!

Baza znanja

Dodatni domeni (Addon Domains)

U okviru naših hosting paketa imate mogućnost hostovanja više nezavisnih sajtova dodavanjem dodatnih (Addon) domena kroz cPanel. Na primer u Standard paketu pored glavnog domena, možete hostovati i 3 dodatna domena, odnosno ukupno 4 nezavisna sajta, u Professional paketu 8 nezavisnih sajtova itd...

VAŽNO: Potrebno je da domen bude registrovan i usmeren na adrese naših DNS servera, da bi ova operacija bila uspešna.

Da biste postavili dodatni domen u cPanel nalog, pratite sledeće korake:

 1. U sekciji Domains kliknite na ikonicu Addon Domains.

  Addon domains

 2. Na sledećoj stranici unosite podatke za dodatni domen:
  • New Domain Name - naziv domena
  • Subdomain - poddomen koji će biti kreiran na glavnom domenu u hosting nalogu. Možete ostaviti već popunjenu vrednost.
  • Document Root - Direktorijum dodatnog domena u vašem hosting nalogu. U ovaj direktorijum ćete smestiti fajlove sajta koji će dodatni domen prikazivati. Zbog lakšeg i preglednijeg održavanja sajtova, putanju direktorijuma dodatnog domena možete promeniti i postaviti u glavni direktorijum Vašeg hosting naloga, odnosno izvan public_html direktorijuma, kao što je navedeno u našem primeru na slici ispod.
  • (Opciono) Create an FTP account associated with this Addon Domain - Ako želite, možete da kreirate dodatni FTP nalog putem kojeg ćete moći da pristupite direktno direktorijumu dodatnog domena. Ako odaberete ovu opciju, potrebno je da odaberete username i lozinku za FTP nalog. Napomena: Kada pristupate putem dodatnog FTP naloga, u FTP klijentu je za username potrebno da unosite korisničko ime u formatu username@dodatnidomen.rs.

  Create Addon Domain
Slični članci