Učitavanje...
Izmene su sačuvane.
Došlo je do greške!

Baza znanja

Besplatan SSL sertifikat

Informacije o besplatnim SSL sertifikatima koje smo omogućili za naše korisnike možete videti na sledećoj strani: https://www.dreamwebhosting.net/ssl-sertifikati-besplatni.php

Kako biste mogli da koristite besplatan SSL sertifikat na svom sajtu, neophodno je da budu ispunjeni sledeći uslovi:

 1. Potrebno je da budete korisnik Standard, Professional ili Premium paketa.
  Ako koristite Basic paket, možete poručiti nadogradnju prema uputstvu na sledećoj strani:
  https://www.dreamclients.com/help/desk/srpski/kb/article/korisnicki-portal/upgrade-promena-hosting-paketa
   
 2. Domen mora biti registrovan, hostovan na našim serverima i usmeren na naše DNS adrese.
   
 3. Ukoliko je nalog tek aktiviran ili domen/poddomen tek postavljen u hosting nalog, može biti potrebno do 24 sata da sertifikat bude automatski izdat za domen/poddomen.
   
 4. Kako bi sertifikat bio izdat i produžen automatski (na svaka 3 meseca), u .htaccess fajlu sajta ne sme da postoji pravilo koje blokira pristup .txt fajlovima ili Comodo UserAgent-u.
   
 5. Kako bi se sertifikat koristio na sajtu, potrebno je da adekvatno konfigurišete web aplikaciju sajta tako da koristi URL adrese sa https prefiksom umesto http. Konfiguracija sajta se razlikuje od aplikacije do aplikacije i za adekvatno podešavanje je potrebno da ispratite uputstvo na zvaničnom sajtu aplikacije ili da angažujete tehničko lice koje će za Vas obaviti tu promenu.
   
 6. Ukoliko se u brauzeru prikazuje upozorenje "Blocked mixed content" to znači da se na sajtu učitava interni ili eksterni sadržaj sa adrese sa http prefiksom, pa je neophodno da te linkove ispravite na sajtu tako da koriste https prefikse.
   Slični članci